lunes, 28 de marzo de 2011

Materials

GUANTS
La peça més important de la indumentària del jugador és el guant. Protegeix la mà. Són de pell de corder, no tenen dits i només cobreixen els artells de la mà i una part del palmell; alguns jugadors se’ls fabriquen. Davall del guant, com que la protecció no és suficient i segons la pilota amb què juguen, s'hi col·loquen també un tros de carta, planxetes d'acer, esponjes... tot amb l'ordre correcte i es cobreixen amb esparadrap, també els dits. Amb unes vetes es lliga tot aquest conjunt en una operació que requereix gran habilitat, ja que per tal de lligar-les cal utilitzar les dents. Les proteccions dels dits encara són més exagerades al raspall, perquè la mà ha de raspallar o raspar en terra.

                                                                   


DIDALS
El didal, per jugar al raspall, és una peça tubular de pell o de budells de porc tancada per un extrem que es col·loca amb un tros de cotó en pèl o esponja, tot ben fixat amb esparadrap. Protegeixen les puntes dels dits.





VESTIMENTA
Per a les competicions oficials l'uniforme dels jugadors varia segons les modalitats.
En el raspall: pantalons curts esportius i samarreta blanca o color roig i blau.
En la resta de modalitats, la mateixa indumentària, però sempre pantaló llarg blanc.
Un element comú i complement distintiu de cada equip és la tradicional faixa, de color blau o roig. El distintiu roig el durà sempre el favorit, l'equip o jugador de major categoria esportiva o aquell que ostente el títol de major nivell i, en cas d'igualtat, el de més edat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario